Κατακόρυφη βουτιά του Bitcoin, έχασε 1400 δολάρια σε δυο μέρες

Κατακόρυφη βουτιά του Bitcoin, έχασε 1400 δολάρια σε δυο μέρες

Μεγάλη βουτιά 1400 δολαρίων (29%) σε δυο μόλις συνεδριάσεις πραγματοποίησε το Bitcoin έναντι του δολαρίου, μετά από τη διάψευση σεναρίων για split, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά των 7481 δολαρίων που είχε καταγράψει την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες και επανάκαμψη των επικριτών που μιλούν για νόμισμα φούσκα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της JP Morgan και η Credit Susisse.

Αρχικά αιτία της πτώσης ήταν swap με ένα νέο νόμισμα που ονομάζεται Bitcoin Cash, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά το 1/3, ωστόσο οι φήμες για split κατέρρευσαν.

To Bitcoin κατέγραψε ένα ιλιγγιώδες ράλι τους τελευταίους μήνες, με τον ιλιγγιώδη επταπλασιασμό της αξίας του από τις αρχές του έτους που έγειρε πολλές προειδοποιήσεις στην αγορά του κρυπτονομίσματος -που τώρα αξίζει πάνω από 100 δισ. δολάρια- ότι πρόκειται για μία φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει.

Διαφήμιση

Την Τετάρτη το Bitcoin έγραψε ιστορικό ρεκόρ στα 7.888 δολαρίων μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης για την επόμενη εβδομάδα αναβάθμισης του λογισμικού που θα είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό του κρυπτονομίσματος με το λεγόμενο “fork”. Ωστόσο, γρήγορα η τιμή του Bitcoin οπισθοχώρησε από το υψηλό τους, φτάνοντας νωρίτερα σήμερα έως τα 6.718 δολάρια. Αργότερα ανέκαμψε ελαφρώς και αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 6.788 δολάρια, εξακολουθώντας ωστόσο να καταγράφει απώλειες άνω του 5% στην ημέρα.

Καθώς το Bitcoin “βυθίζεται”, το Bitcoin Cash, που δημιουργήθηκε από ένα άλλο split του λογισμικού την 1η Αυγούστου, βρέθηκε να ενισχύεται έως και 35% σήμερα, στα περίπου 850 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap.

Η επεξεργασία του Bitcoin Cash γίνεται στα λεγόμενα “blocks” που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτά του Bitcoin και θεωρητικά επιτρέπουν περισσότερες συναλλαγές σε ένα δεδομένο χρόνο, μειώνοντας σημαντικά τις προμήθειες των συναλλαγών.

Το “fork” που θα λάμβανε χώρα την επόμενη εβδομάδα, γνωστό ως “SegWit2x” είχε επίσης πρόθεση να αυξήσει τη χωρητικότητα των “blocks” και θα μπορούσε επομένως να μειώσει τις χρεώσεις για συναλλαγές bitcoins.

Όποιος επενδυτής, λοιπόν, βλέπει το bitcoin ως μέσο διαφύλαξης αξίας, είναι πιθανό να επιλέξει να αγοράσει το Bitcoin Cash τώρα το Segwit2X έχει ακυρωθεί, εξηγεί ο Bertani.

BTCUSD Chart