Πιονγιάνγκ κατά Τραμπ: “Ξεμωραμένος, καταστροφέας που θέλει πυρηνικό πόλεμο”

Πιονγιάνγκ κατά Τραμπ: “Ξεμωραμένος, καταστροφέας που θέλει πυρηνικό πόλεμο”

Μια ακόμη μακροσκελή ανακοίνωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε η Πιονγιάνγκ, με αφορμή την περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία και την επίσκεψή του στην κορεατική χερσόνησο, χρησιμοποιώντας οξείς και εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς, αποφεύγοντας όμως κρίσεις για τους συνομιλητές του.

Η ανακοίνωση της Βορείου Κορέας αν και εμπρηστική επισημαίνει ότι υποβαθμίζει τα σχόλια και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ και ως εκ τούτου δεν αποτελούν φόβητρο, στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος χωρίς την εμπλοκή του προέδρου των ΗΠΑ.

Επίσης το καθεστώς της Βορείου Κορέας δεν κάνει αναφορές στον αμερικανικό λαό, στις ΗΠΑ, δεν απειλεί με πόλεμο και αποφεύγει επιθέσεις, επιχειρώντας να εδραιώσει θέση θύματος. Η διπλωματική στρατηγική αυτή αν και δεν είναι πρόδηλη, είναι υπαρκτή και αναγνωρίζεται ως βήμα καλής θέλησης για στην κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα θέτει ως κόκκινη γραμμή την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος και υποστηρίζει η ρητορική και οι προκλήσεις των ΗΠΑ καθιστούν αναγκαία την ενδυνάμωση των αμυντικών της γραμμών.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Η Πιονγιάνγκ, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι με το ταξίδι του απέδειξε ότι είναι

“καταστροφέας της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και ικετεύει για έναν πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο”

ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι:

Αυτό που δεν μπορεί να παραβλεφθεί είναι ότι ο Τραμο, όχι πολύ καιρό μετά από τις παραπλανητικές του δηλώσεις για την πλήρη καταστροφή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, έκανε τη σαφή προσπάθειά του να αποξενώσει εκ νέου τον λαό μας από την κυβέρνηση και να συνεχίσει την αντιπαλότητα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της διεθνούς κοινωνίας με τη «δαιμονοποίηση» της χώρας μας, κάνοντας παράλληλα ανόητες παρατηρήσεις για την πλήρη άρνηση της ιδεολογίας και του συστήματος μας.

Ενώ αναφερόμενη στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή η Βόρεια Κορέα αναφέρει

Έχει καυχηθεί (σσ Ο Τραμπ) για τη “συντριπτική υπεροχή της δύναμης των ΗΠΑ” και “την ειρήνη μέσω της δύναμης”. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η στάση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα δικαιώματά μας στην ύπαρξη και την ανάπτυξη που διατηρεί την πραγματική ισορροπία δύναμης με τις ΗΠΑ

Συνεχίζοντας αναφέρεται στα πυρηνικά σημειώνοντας:

Η κατοχή πυρηνικών όπλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ήταν μια δίκαιη και αναπόφευκτη επιλογή για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων μας για την ύπαρξη και την ανάπτυξη από τις αυξημένες πυρηνικές απειλές και τον εκβιασμό από τις ΗΠΑ και τις εχθρικές κινήσεις της κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

ΕΝώ καταλήγοντας χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ξεμωραμένο και στην ουσία “αφαιρεί” την αναστάτωση που προκαλούν τα σχόλιά του, αφήνοντας ανοιχτή πόρτα διαλόγου, εφόσον και η διεθνής κοινότητα τα απορρίψει

Τα απερίσκεπτα σχόλια από ένα ξεμωραμένο όπως ο Τραμπ δεν μπορούν ποτέ να μας τρομάξουν ή να σταματήσουν την πρόοδό μας. Αυτό μάλλον μας δίνει μια σίγουρη πεποίθηση ότι η επιλογή μας να προχωρήσουμε στον δρόμο της ταυτόχρονης προώθησης της οικονομικής κατασκευής και της ανοικοδόμησης της πυρηνικής δύναμης ήταν ακόμη πιο δίκαιος και μας ωθεί να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη του μεγάλου αιτία της ολοκλήρωσης της κρατικής πυρηνικής δύναμης.

Διαφήμιση