Διαψεύδει ο Πούτιν εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, ο Τραμπ τον πιστεύει

Διαψεύδει ο Πούτιν εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, ο Τραμπ τον πιστεύει

Σε μάχη εξουσιών και βρώμικο πολιτικό παιχνίδι εναντίων του Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να αποδώσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν τα όσα αποδίδονται στη Ρωσία και τον ίδιο για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε εκ νέου τις κατηγορίες σε σύντομη συνομιλία που είχεμε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Βιετνάμ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει στους δημοσιογράφους τις διαβεβαιώσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν για τη μη-ανάμειξή του στις εκλογές, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμπληρώνει ότι ο ίδιος τον πιστεύει.

Ο διάλογος αυτός, ήταν η μόνη προσέγγιση των δυο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου των APEC, καθώς οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση του εδάφους για μια άτυπη συνάντησή τους δεν απέφεραν καρπούς. Ο Πούτιν είπε πως δεν πραγματοποιήθηκε μια κανονική διμερής συνάντηση με τον Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του APEC εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με τον προγραμματισμό της που είχαν και οι δύο πλευρές και θεμάτων πρωτοκόλλου τα οποία δεν διευκρίνισε.

Διαβάστε  Τελικά κανένας δεν "πάει" τον Τραμπ

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Πούτιν είπε ότι εξακολουθούν να χρειάζονται περισσότερες αμερικανορωσικές επαφές, τόσο σε επίπεδο αρχηγών κρατών όσο και των αξιωματούχων τους, για να συζητήσουν θέματα που περιλαμβάνουν την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

Η φερόμενη σχέση ανάμεσα στον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και τη Ρωσία είναι κατασκευασμένη από τους αντιπάλους του Τραμπ ως όπλο εναντίον του Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πληροφορίες ότι συγγενείς του Πούτιν ήταν αναμιγμένοι σε επαφές με την κυβέρνηση Τραμπ είναι αναληθείς, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

«Όλα αυτά που συνδέονται με το ρωσικό θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η απόδειξη της εσωτερικής πολιτικής πάλης που διεξάγεται στη χώρα αυτή», δήλωσε ο Πούτιν.
Οι κατηγορίες για ανάμιξη, σύμφωνα με τις οποίες μια ανιψιά του Ρώσου προέδρου είχε επαφές το 2016 με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, «είναι ανοησίες», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε το G7 μέσω twitter

«Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε για κάτι τέτοιο», επέμεινε ο Πούτιν δηλώνοντας ακόμη πως είχε έναν ομαλό διάλογο με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ και χαρακτήρισε τον Τραμπ ευγενικό και μορφωμένο ενώ πρόσθεσε πως αισθάνεται κανείς άνετα όταν συναλλάσσεται μαζί του.

Διαφήμιση