Τι συμβαίνει με το τετ-α-τετ Τραμπ-Πούτιν στο Βιετνάμ;

Τι  συμβαίνει με το τετ-α-τετ Τραμπ-Πούτιν στο Βιετνάμ;

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου των CEO’s των APEC στο Βιετνάμ, παρά την αρχική δήλωση-πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, στην οποία είχε σπεύσει να ανταποκριθεί για του υπουργείου Εξωτερικών ο Ρώσος ομόλογός του.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βιετνάμ—όπως είχε δηλώσει ο ίδιος—ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ουδεμία συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί ποτέ και δεν πρόκειται να υπάρξει (σ.σ. τέτοια συνάντηση σε διμερές επίπεδο), λόγω προβλημάτων στο πρόγραμμα των δύο ηγετών», είπε η Χάκαμπι Σάντερς, η οποία πάντως συμπλήρωσε ότι δεν αποκλείεται οι δύο ηγέτες να διασταυρωθούν στο πλαίσιο ή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Διαφήμιση

Από τη Μόσχα, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του στη διάσκεψη της Οικονομικής Ανάπτυξης της Ασίας και του Ειρηνικού στο Βιετνάμ, συνεχίζονται.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο»

δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.