Δυο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Σιγκαπούρη

Δυο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Σιγκαπούρη

Τη σύλληψη δυο ατόμων, ενός άνδρας και μιας γυναίκας στο πλαίσιο επιχείρησης κατά ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων με ενδείξεις για τρομοκρατία, ανακοίνωσαν οι αρχές της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τις αρχές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τον αυστηρό της νόμο για την ασφάλεια, ο οποίος επιτρέπει την φυλάκιση χωρίς να προηγηθεί δίκη.

Ο 25χρονος Αμπού Ταλά Μπιν Σαμάντ είναι μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης της νοτιοανατολικής Ασίας, Τζεμάα Ισλαμίγια και εκπαιδεύτηκε σε σχολεία της περιοχής που συνδέονται με την οργάνωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Διαφήμιση

Το υπουργείο προσθέτει ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης συνεργάστηκε με μια «περιφερειακή κυβέρνηση» για την απέλασή του στη νησιωτική χώρα ώστε να συλληφθεί, ωστόσο δεν κατονομάζει την κυβέρνηση αυτή.
«Είχε στόχο να εκτελέσει τις όποιες εντολές του έδιναν οι ηγέτες της οργάνωσης, περιλαμβανομένου του ένοπλου τζιχάντ, και να θυσιάσει τη ζωή του για την υπόθεση της Τζεμάα Ισλαμίγια», ανέφερε το υπουργείο.

Η συλληφθείσα είναι υποστηρίκτρια του Ισλαμικού Κράτους. Η 38χρονη Μουναβάρ Μπαϊγκ Αμινά Μπεγκάμ είναι από τη Σιγκαπούρη με ινδική καταγωγή. Πρόκειται για την δεύτερη γυναίκα στη νησιωτική χώρα, η οποία συλλαμβάνεται με βάση τον Νόμο περί Εσωτερικής Ασφαλείας.
«Είναι υποστηρίκτρια του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία και είχε πρόθεση να μεταβεί σε εμπόλεμη ζώνη για να πολεμήσει με τον ISIS», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει ότι «για να επηρεάσει άλλους να υποστηρίξουν τον ISIS, η Αμινά αναρτούσε υλικό με τρομοκρατικό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ενθάρρυνε τους άλλους χρήστες να πολεμήσουν και να πεθάνουν ως μάρτυρες».

Διαφήμιση