Πάει στο… αρχείο η δικογραφία για παρακολουθήσεις τηλεφώνων του ΚΚΕ

Πάει στο… αρχείο η δικογραφία για παρακολουθήσεις τηλεφώνων του ΚΚΕ

Στο αρχείο, ελλείψει επαρκούς αποδεικτικού υλικού, οδηγείται η υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 2016 προκαλώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα media η αρμόδια Εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει στο διαβιβαστικό της ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ στον Περισσό.

Αν και εκκρεμεί η σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση, η απουσία στοιχείων θεωρείται καταλυτική για το μέλλον της υπόθεσης.

Διαβάστε  Γεωπολιτικό το κλειδί της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο λένε WSJ-Eurasia Group

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα η εισαγγελέας επικαλείται την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία γνωμοδότησε πως δεν προκύπτει παραβίαση του απορρήτου. Μάλιστα στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων των χρηστών μέσω της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

Όπως καταλήγει δε η κ. Ακριβού και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

Διαβάστε  Η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα

Διαφήμιση