Νέα κυβερνητική κρίση στη Βρετανία λόγω… Ισραήλ

Νέα κυβερνητική κρίση στη Βρετανία λόγω… Ισραήλ

Μπροστά σε νέα κυβερνητική κρίση βρίσκεται η Τερέζα Μέι, καθώς η αποκάλυψη μυστικών συναντήσεων της υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας με ισραηλινούς αξιωματούχους καθιστά την κυβέρνηση υπόλογη, μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας υπό το βάρος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Διαφήμιση

Η Τερέζα Μέι ανακάλεσε την Πρίτι Πατέλ στο Λονδίνο εκτάκτως, αναγκάζοντάς την να διακόψει περιοδεία της στην Αφρική, κίνηση που καθιστά ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο καρατόμησής. Η υπουργός παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι είχε μια σειρά μη εγκεκριμένων επαφών με Ισραηλινούς αξιωματούχους, χωρίς να ενημερώσει σχετικά την πρωθυπουργό.

Διαβάστε  Μετωπική σύγκρουση Μεγάλης Βρετανίας-Ρωσίας, λόγω της υπόθεσης Σκρίπαλ

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι και οι δυο επαφές αφορούσαν τη δαπάνη βρετανικής βοήθειας σε δραστηριότητες που είχαν αρχικά απορριφθεί από τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ παράλληλα και τα δυο πρόσωπα που συνάντησε της συνέστησαν να συνεχίσει τις ανεπίσημες και μυστικές συναντήσεις.

Ενδεχόμενη αποπομπή της Πατέλ από την κυβέρνηση θα σημάνει τη δεύτερη καρατόμηση υπουργού μέσα σε μια εβδομάδα, κίνηση που δείχνει ότι η Μέι δεν έχει τον έλεγχο των υπουργών της.

Διαβάστε  Brexit: Σε διάσταση μέχρι το 2020, μετά το διαζύγιο

Διαφήμιση