Η Deutsche Bank καταρρέει, πάει σε νέες απολύσεις, απέτυχε η αναδιάρθρωση

Η Deutsche Bank καταρρέει, πάει σε νέες απολύσεις, απέτυχε η αναδιάρθρωση

Σαφές μήνυμα για νέες απολύσεις στέλνει ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, μιλώντας στους Financial Times, λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου της τράπεζας και με τα έσοδα από το trading να έχουν υποχωρήσει 30%, θέτοντας εκτός στόχου το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επιστροφής στην κερδοφορία και ενώ σειρά δικαστικών υποθέσεων, τα NPL’s και η διαδικασία απομόχλευσης πλήττουν τα ίδια και εποπτικά κεφάλαια.

Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας δήλωσε ότι διαθέτει σχεδόν διπλάσιο προσωπικό από τους ανταγωνιστές, ενώ υποστήριξε ότι οι διαδικασίες είναι ευάλωτες και επισφαλείς λόγω της μεγάλης συμμετοχής του ανθρώπινου παράγοντα.

Διαβάστε  Συμφωνία στο προσφυγικό μέσω.... Deutsche Bank και ιταλικών ομολόγων

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε αρχικά εκπονηθεί ο Τζον Κράιαν είχε ανακοινώσει την απόλυση έως και 9,000 εργαζομένων σε βάθος 5ετίας, ενώ έχει ήδη υλοποιήσει τις 4,000 εξ αυτών. Με τους στόχους όμως να μην επιτυγχάνονται, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος, το σενάριο της επίσπευσης των υπολοίπων 5,000 απολύσεων είναι ορατό.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Deutsche Bank έχασε το στοίχημα της Wall Street και το παραδέχεται

Η Deutsche Bank προκειμένου να ανταποκριθεί σε πρόστιμα και το αυξημένο κόστος της απομόχλευσης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δυο εκδόσεις ομολόγων αντλώντας περί τα 6 δισ., ωστόσο το επιτόκιο που κλήθηκε να καταβάλει ήταν “τσιμπημένο”, ως ένδειξη των ανησυχιών που εκφράζουν οι αγορές για τη δυνατότητα της τράπεζας να ανταποκριθεί στο φιλόδοξο σχέδιο αναδιάρθρωσης και να επιστρέψει στην οργανική κερδοφορία.

Διαβάστε  Η Fed έκοψε τη Deutsche Bank για τρίτη χρονιά, με αστερίσκο πέρασαν Goldman και Morgan Stanley

Η διοίκηση της Deutsche Bank έχει ήδη τροποποιήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης αποφασίζοντας να μην πουλήσει την Postbank, αλλά υπολογίζοντας 900 εκατ. σε οικονομίες κλίμακος από την ενοποίηση των δικτύων και το κλείσιμο καταστημάτων.

Διαφήμιση