Ελλάδα: Συνεχίζεται η κάμψη αποδόσεων στα έντοκα

Ελλάδα: Συνεχίζεται η κάμψη αποδόσεων στα έντοκα

Σταθερά σε πτωτική τροχιά διατηρούνται επιτόκια και αποδόσεις των εντόκων γραμματίων της Ελλάδας καθώς οι προοπτικές της οικονομίας βελτιώνονται, το πολιτικό ρίσκο περιορίζεται στο δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο και οι περιβάλλον φαίνεται ευνοϊκό για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ, που διενεργήθηκε σήμερα, υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.588 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,81 φορές.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Η απόδοση των τριμήνων εντόκων υποχώρησε στο 1,80% έναντι 1,85% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Διαφήμιση