ΟΤΕ: Η Deutche Telekom ανανέωσε τη θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ

ΟΤΕ: Η Deutche Telekom ανανέωσε τη θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον CEO του ΟΤΕ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρίας, της Deutsche Telekom, εξουσιοδοτώντας αντιστοίχως το ΔΣ της ελληνικής εταιρίας, για την ανανέωση της θητείας του για τριάμισι χρόνια ακόμη.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Τσαμάζ παραμένει στη θέση του έως την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021. Παράλληλα διατηρεί το πακέτο αποδοχών του και τα διοικητικά του καθήκοντα.

Η κίνηση αυτή των μετόχων του ΟΤΕ (βασικός μέτοχος είναι η Deutsche Telekom με 40% και το Δημόσιο συν το ΙΚΑ με συνολικό ποσοστό 10%) καταδεικνύει σαφώς την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Τσαμάζ, ο οποίος είναι στο τιμόνι του Ομίλου ΟΤΕ από τον Νοέμβριο του 2010.

Διαφήμιση

Υπό τη διοίκησή του ο όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την Cosmote ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι το 2010 τα έσοδα του ΟΤΕ ήταν μειωμένα κατά 8% έναντι της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ενώ το 2016 αυξήθηκαν οριακά κατά 0,1%, ο καθαρός δανεισμός ήταν 4,3 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2016 διαμορφώθηκε σε 540 χιλ. ευρώ. Ακόμη τη χρονιά που ανέλαβε ο κ. Τσαμάζ ο ΟΤΕ είχε απωλέσει 483 χιλ. πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, ενώ πέρυσι 26 χιλ. Οι πελάτες υπηρεσιών ευρυζωνικότητας ήταν 1.112 χιλ. και το 2016 1.636 χιλ., ενώ οι συνδρομητές τηλεόρασης από 50 χιλ. έφθασαν στις 503 χιλ.

Ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ από το 2001. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από τον Ιούλιο 2016, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 έχει οριστεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας. Πριν από την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris. Έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.