Η Boko Haram ανακτά δυνάμεις, σκορπάει τρόμο και νεκρούς

Η Boko Haram ανακτά δυνάμεις, σκορπάει τρόμο και νεκρούς

Αναθερμαίνεται η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Haram στη Νιγηρία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας είναι αδύναμος και η υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων της Africom έχει μειωθεί καθώς ανακατευθύνονται προς Συρία και Αφγανιστάν.

Μια ακόμη βομβιστική επίθεση της Boko Haram είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων στη βορειοανατολική Νιγηρία. Η επίθεση δεν έγινε άμεσα γνωστή διότι οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στη διάρκεια της σύγκρουσής τους με τον νιγηριανό στρατό.

Η βορειοανατολική Νιγηρία, επίκεντρο της εξέγερσης της Μπόκο Χαράμ, αντιμετωπίζει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση έπειτα από τον πολυετή πόλεμο, στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20.000 άνθρωποι, ενώ 2,6 εκατ. άμαχοι έχουν εκτοπιστεί.

Διαφήμιση

Η νιγηριανή κυβέρνηση διαβεβαιώνει συχνά ότι η τζιχαντιστική οργάνωση έχει ουσιαστικά ηττηθεί, αλλά οι αιματηρές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών βομβιστών-καμικάζι, συνεχίζουν να είναι σχεδόν καθημερινές.

«Μια ομάδα 20 προσώπων που υποπτευόμαστε ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη Τζαντάναμ», περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπουκάρ Ουακίλ Τάβου, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.

«Σκότωσαν έξι ανθρώπους και πυρπόλησαν σχεδόν όλη την πόλη, έκαψαν επίσης βοοειδή και τρόφιμα από τις πρόσφατες σοδειές», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ, όπως σημείωσε, οι περισσότεροι από τους κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφοι, «έχασαν όλο το βιός τους».

Διαφήμιση