Επίσκεψη αστραπή Αμπάς στη Σαουδική Αραβία

Επίσκεψη αστραπή Αμπάς στη Σαουδική Αραβία

Έκτακτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή, καθώς ο Λίβανος διέρχεται πολιτική κρίση και η αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή προκαλεί αναταράξεις.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και τον Πρίγκιπα Μωάμεθ Μπιν Σάλμαν, αφού πρώτα είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Σαρμ ελ-Σέικ.

Διαβάστε  Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ σκοτώνει 41 Παλαιστινίους, 1700 τραυματίες

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στο Ριάντ, Μπασάμ αλ-Αγκά, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Παλαιστίνης τη Δευτέρα το πρωί ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τόσο τα παλαιστινιακά όσο και τα διεθνή θέματα.

Διαφήμιση

Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν υπήρξαν οι συνομιλίες είναι πολύ πιθανό να επικεντρώθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Τζάρεντ Κούσνερ και του Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκε και η οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή και η αποκατάσταση της μετά-παλαιστινιακής συμφιλίωσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε  Και τον πρόξενο του Ισραήλ απελαύνει ο Ερντογάν

Οι Σαουδάραβες έθεσαν το ζήτημα των σχέσεων με το Ιράν στους Παλαιστινίους, ιδίως ενόψει του πρόσφατου ταξιδιού των υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς στο Ιράν και αφού ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναφέρθηκε σε ενωμένο μέτωπο μεταξύ του Ιράν, της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Ο βασιλιάς Σάλμαν συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος εν συνεχεία παραιτήθηκε από τη θέση του, χωρίς να επιστρέψει στη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του, για την ενορχήστρωση του οποίου κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διαφήμιση