Άγρια σφαγή σε εκκλησία στο Τέξας, με άρωμα ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Άγρια σφαγή σε εκκλησία στο Τέξας, με άρωμα ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Γηγενής Αμερικανός, λευκός, που έχει υπηρετήσεις στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, είχε διατελέσει πάστορας και ιεροδιδάσκαλος είναι ο δράστης της επίσης στο Τέξας είναι ο δράστης της σφαγής στο τέξας που άφησε πίσω του τουλάχιστον 26 νεκρούς και 24 τραυματίες.

Δράστης είναι ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, 26 ετών, ο οποίος είχε υπηρετήσει από το 2010 έως το 2014 στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και αποστρατεύθηκε με ατιμωτικό τρόπο το 2014. Ο Κέλεϊ, που κατάγεται από το Νιου Μπράουνφελς, ένα προάστιο του Σαν Αντόνιο, φέρεται μάλιστα να είναι και πρώην δάσκαλος μελέτης της Αγίας Γραφής.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάρδρλαντ Σπρινγκς, μία μικρή πόλη μερικών εκατοντάδων κατοίκων, 50 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Γύρω από την εκκλησία αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα.

Διαφήμιση

Την υπόθεση χειρίζεται το FBI, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταλήξει στα κίνητρα του δράστη.

Στους νεκρούς επίσης περιλαμβάνεται και ένα παιδί δύο ετών.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Οκτώ τραυματίες έχουν διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί περισσότερους τραυματίες

Επίσης, τραυματίες από την επίθεση νοσηλεύονται και σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς.