Βαλλιστικό πύραυλο από Υεμένη αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία

Βαλλιστικό πύραυλο από Υεμένη αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία

Νέα τροπή που μπορεί να καταλύξει σε λουτρό αίματος και αναζωπυρώσει την ένταση στη Μέση Ανατολή, προσλαμβάνει η αντιπαράθεση Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης, μετά την ανακοίνωση ότι αναχαιτίστηκε πύραυλος που είχε στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ και προέρχονταν από αντάρτες στην Υεμένη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες και η επίσημη ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τον πύραυλο βαλλιστικό, επίπεδο ισχύος που δεν συνάδει με αντάρτες της Υεμένης αλλά με πολύ πιο οργανωμένη στρατιωτική δύναμη.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Επίσης ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί επαρκή δικαιολογία στη Σαουδική Αραβία για να ανταποδώσει και παρακάμπτωντας τον ΟΗΕ και τις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του για την γεφύρωση της διμερούς κρίσης.

Διαφήμιση

Κατά το Al Jazeera, την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου ανέλαβαν οι σίιτες αντάρτες Χούδι, οι οποίοι υποστήριξαν πως στόχος ήταν το αεροδρόμιο του Ριάντ.
Νωρίτερα, το BBC έκανε λόγο για ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ», στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο El-Akhbariya μετέδωσε από την πλευρά του ότι η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ.
Ο πύραυλος ήταν μικρού μεγέθους δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημίες.

Διαφήμιση