Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Πουτζεμόν

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Πουτζεμόν

Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τον έκπτωτο πρόεδρο της Καταλονίας εξέδωσε ισπανικό δικαστήριο το βράδυ της Παρασκευής, μετά από σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα και αφού ο Καρλές Πουτζεμόν δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη ακρόαση.

Προφυλακισμένα είναι ήδη επτά μέλη της κυβέρνησής του, εν’ω ένας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση καθώς είχε παραιτηθεί πριν το Δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης: Κόλπο γκρόσο ετοιμάζει ο Πουτζεμόν

Διαφήμιση

Η έκδοση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης για τον Καρλές Πουτζεμόν ήταν αναμενόμενη, ενώ αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου που και ο ίδιος έχει καταστρώσει. Τώρα οι βέλγικες αρχές είναι υποχρεωμένες να τον συλλάβουν. Εν συνεχεία οι ισπανικές θα καταθέσουν αίτημα έκδοσης και εκεί θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος με διπλωματικές εμβολές, καθώς ο ίδιος θα ζητήσει να μην εκδοθεί.

Μαζί με τον Πουτζεμόν πιστεύεται ότι βρίσκονται τέσσερις ακόμα σκληροπυρηνικοί υπουργοί του, οι οποίοι με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρήσουν να διεθνοποιήσουν το ζήτημα και να προκαλέσουν εμπλοκή της βελγικής κυβέρνησης και κατ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ καθώς στηρίζεται στην προσπάθεια απόσχισης, η οποία αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου.