Καταλονία: Υπό κράτηση 8 υπουργοί, ένταλμα για Πουτζεμόν

Καταλονία: Υπό κράτηση 8 υπουργοί, ένταλμα για Πουτζεμόν

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Καταλονίας, καθώς το ισπανικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη 8 έκπτωτων υπουργών της κυβέρνησης Πουτζεμον, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 4 ακόμα και για τον πρώην πρόεδρο που βρίσκεται στο Βέλγιο.

Διαφήμιση

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε, μετά από εισήγηση του εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν το Δημοψήφισμα.

Διαβάστε  Frontex: Στα επίπεδα του 2017 μεταναστευτικές ροές τον Ιανουάριο

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να διατάξει την προφυλάκιση οκτώ εκ των εννέα μελών της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, τα οποία και παρουσιάστηκαν στη διαδικασία της προανάκρισης στη Μαδρίτη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του τοπικού καθαιρεθέντος πρωθυπουργού Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο και δεν παρουσιάστηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς και άλλων τεσσάρων τοπικών πρώην υπουργών. Με τον τρόπο αυτό ο Πουτζεμόν θα συλληφθεί στο Βέλγιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να τον εκδώσει, ενώ ο ίδιος αναμένεται να υποβάλλει ένσταση.

Διαβάστε  Συγκρούσεις λόγω Πουτζδεμόντ στην Καταλονία

Διαφήμιση