Στα 184 δισ. δολάρια η αξία των Cryptocurrencies

Στα 184 δισ. δολάρια η αξία των Cryptocurrencies

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε η κεφαλαιοποίηση των των cryptocurrencies με λοκομοτίβα το Bitcoin, αμέσως μετά την αποκάλυψη των Financial Times για το σχέδιο του CME να δημιουργήσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επί του ψηφιακού νομίσματος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinmarketcap υποδεικνύουν πως η συνολική αξία των cryptocurrencies βρέθηκε γύρω στα 184 δισ. δολάρια. Όσον αφορά στο ίδιο το Bitcoin, η αξία του έφτασε τα 6.500 δολάρια, με τη συνολική αξία όλων των bitcoins σε κυκλοφορία να ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια. Η μεγάλη αυτή άνοδος (της τάξης του 800% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες) οφείλεται εν μέρει στη γνωστοποίηση την Τρίτη πως το CME Group (το μεγαλύτερο derivative exchange operator στον κόσμο) θα παρουσιάσει προθεσμιακές συμβάσεις για bitcoins αργότερα μέσα στο έτος.

Διαβάστε  Ποινικές διώξεις ρίχνουν το Bitcoin

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται σημαντικό βήμα στη διαδρομή του ψηφιακού νομίσματος προς τη νομιμότητα και την καθιέρωσή του.

Το cryptocurrency που ακολουθεί στην κατάταξη της υψηλότερης αξίας, το Ethereum, βρέθηκε στα 302 δολάρια ανά νόμισμα, τη στιγμή που το ρεκόρ του τον Ιούνιο ήταν τα 410 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της JPMorgan έχει χαρακτηρίσει το Bitcoin φούσκα, ενώ από την άλλη πλευρά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έχει ζητήσει από τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν.

Διαβάστε  Οι δασμοί Τραμπ πλημμυρίζουν την ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα, κίνδυνος μεγάλης πτώσης τιμών

Η BIS έχει ζητήσει από τις κεντρικές τράπεζες να προετοιμαστούν για το δικό τους, κεντρικά παραγόμενο ψηφιακό νόμισμα, ενώ το ΔΝΤ έχει ήδη ανακοινώσει ότι είναι σε διαδικασία έκδοσης σχετικού νομίσματος για την αντικατάσταση των SDR.

Διαφήμιση