Ιράν: Οι ΗΠΑ υποσκάπτουν τη συμφωνία με μονομερείς κυρώσεις

Ιράν: Οι ΗΠΑ υποσκάπτουν τη συμφωνία με μονομερείς κυρώσεις

Επιμένουν στην πολιτική υπονόμευσης της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν οι ΗΠΑ επιβάλλοντας -για ακόμη φορά- μονομερώς κυρώσεις σε βάρος επιχειρήσεων και ατόμων και παρά τις σθεναρές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της προειδοποίησης ότι η στρατηγική αυτή οδηγεί σε προσέγγιση ΕΕ-Ρωσίας.

Διαφήμιση

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων σε ορισμένα άτομα και επιχειρήσεις του Ιράν, σύμφωνα με τον ενημερωμένο κατάλογο των Ειδικά Καθιερωμένων Εθνικών και Αποκλεισμένων Προσώπων που κυκλοφόρησε το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ στις 31 Οκτωβρίου. \

Διαβάστε  Το Ιράν ζητά ευρωπαϊκή ασπίδα κατά Τραμπ-Νετανιάχου, κατεβάζει τους τόνους

Οι επικαιροποιήσεις στον κατάλογο περιλαμβάνουν την προσθήκη ατόμων και επιχειρήσεων που είναι γνωστά στο Ιράν: η δύναμη αντίστασης Basij, η ιρανική βιομηχανική εταιρεία του Ισραήλ, Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC), η αεροπορία του IRGC, ο διοικητής του IRGC Mohammad Ali Jafari και η Mehr Bank.

Τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα απαγορεύεται να συνάπτουν οποιαδήποτε δραστηριότητα άμεσα ή έμμεσα επό αμερικανικού εδάφους, ενώ και οι Αμερικανοί πολίτες δεν επιτρέπεται να έχουν οποιεσδήποτε δοσοληψίες μαζί τους. Παράλληλα τα περιουσιακά τους στοιχεία παγώνουν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Διαφήμιση