Επίδειξη δύναμης της Ρωσίας στη Συρία, υποβρύχιο βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος

Επίδειξη δύναμης της Ρωσίας στη Συρία, υποβρύχιο βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος

Συνεχίζουν την επίδειξη δύναμης και στρατιωτικού υλικού οι Ρώσοι στη Συρία, λίγες μέρες μετά την έντονη φημολογία για την περαιτέρω, σημαντική, μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα.

Θέλοντας στείλουν σαφές μήνυμα στους τζιχαντιστές και άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή, ότι παρά τη συρρίκνωση των δυνάμεων, οι δυνατότητες παραμένουν μεγάλες, ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε τρεις πυραύλους από τη Μεσόγειο εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία περιοχή της Συρίας που παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Στις 31 Οκτωβρίου το υποβρύχιο Βέλικι Νόβγκοροντ εκτόξευσε τρεις πυραύλους Καλίμπρ από την ανατολική Μεσόγειο εναντίον σημαντικών στόχων του Ι.Κ. στην περιοχή του Ντέιρ Εζόρ»

αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Διαφήμιση

Τα πλήγματα αυτά είχαν ως στόχο τους «θέσεις της διοίκησης, μια οχυρωμένη γέφυρα όπου έχουν συγκεντρωθεί μαχητές και οχήματα και μια μεγάλη αποθήκη όπλων», προσθέτει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει επιβεβαιώσει πως οι στόχοι καταστράφηκαν.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία συνορεύει με το Ιράκ και είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, έχει μετατραπεί στο πεδίο δύο διαφορετικών επιχειρήσεων για την εκδίωξη των τζιχαντιστών. Η μία είναι εκείνη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος που στηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και η δεύτερη των Κούρδων και Αράβων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) οι οποίοι στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό κατά του Ι.Κ. υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Διαφήμιση