Γερμανία: Σύλληψη 19χρονου για τρομοκρατία

Γερμανία: Σύλληψη 19χρονου για τρομοκρατία

Σύρο ηλικίας 19 ετών συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές ως ύποπτο για την προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος, σύμφωνα με την Εισαγγελία αρμόδια για τα ζητήματα τρομοκρατίας.

Ο άνδρας, που ονομάζεται Γιάμεν Α., συνελήφθη τα ξημερώματα από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη Σβέριν στη βορειοανατολική Γερμανία, ενώ όπως υποστηρίζουν οι αρχές, ο νεαρός φέρεται «να προγραμμάτιζε και να είχε ήδη καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάπραξη μιας επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα στη Γερμανία».

Οι εισαγγελικές αρχές διευκρίνισαν πως «προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ύποπτος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο ή όχι». Πρόσθεσαν πάντως ότι διαθέτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας ανήκε «σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο Σύρος «το αργότερο τον Ιούλιο του 2017» έλαβε την απόφαση «να πυροδοτήσει μια βόμβα στη Γερμανία με στόχο να σκοτώσει και να τραυματίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», ενώ έκτοτε άρχισε να συγκεντρώνει χημικά προϊόντα και τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός εκρηκτικού μηχανισμού.