ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ για Καταλονία: Τυχοδιώκτης ο Πουτζεμόντ, κακός ο Ραχόι

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ για Καταλονία: Τυχοδιώκτης ο Πουτζεμόντ, κακός ο Ραχόι

Τη χρυσή τομή αναζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εν εξελίξει κρίση στην Ισπανία και ενώ βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση διπλωματικά αλλά διατηρήσει τις πολιτικές αποστάσεις.

Επιχειρώντας να διαμορφώσει και να περπατήσει πάνω σε μια νοητή γκρίζα γραμμή το ΠΓ χαρακτήρισε “τυχοδιωκτικές” και “αντισυνταγματικές” τις πολιτικές της καταλανικής κυβέρνησης, ενώ σκιαγράφησε την αποτυχία της πολιτικής “σιδηράς πυγμής” του Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με την Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ «οι πολιτικές εξελίξεις δεν προοιωνίζονται μια θετική έκβαση» καθώς κατά την Κουμουνδούρου «η πολιτική της “σιδηράς πυγμής” με την οποία η κυβέρνηση Ραχόι επέλεξε να αντιμετωπίσει τις αντισυνταγματικές και τυχοδιωκτικές ενέργειες της καταλανικής κυβέρνησης Πουτζντεμόντ, όξυνε την καταλανική κρίση με άγνωστες για το μέλλον συνέπειες. Είμαστε αντίθετοι στην απόσχιση της Καταλονίας, παραμένοντας, ταυτόχρονα προσηλωμένοι στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης μέσω του διαλόγου της ισπανικής κυβέρνησης με τις καταλανικές αρχές στη βάση των συνταγματικών προβλέψεων».

Διαβάστε  Σε προδιαγεγραμμένη τροχιά ελεγχόμενης σύγκρουσης

Ενώ καθιστά σαφές ότι σέβεται το ισπανικό Σύνταγμα, παράλληλα στιγματίζει την πολιτική αποτυχία του Μαριάνο Ραχόι, στέλνοντας σαφές μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαφήμιση