Πεντάγωνο κατά Πιονγιάνγκ: Τα μηνύματα, η ρητορική και η σημειολογία

Πεντάγωνο κατά Πιονγιάνγκ: Τα μηνύματα, η ρητορική και η σημειολογία

Σε διπλωματική πρακτική και ρητορική που αν και φαίνεται να καλεί σε εκτόνωση, στην πραγματικότητα επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, επιμένουν οι ΗΠΑ, απέναντι στη Βόρεια Κορέα παρασύροντας στο δρόμο της έντασης τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η εμπλοκή του Πενταγώνου στην εν εξελίξει διπλωματικό διάλογο με δηλώσεις, αποτελεί κίνηση η οποία θα πρέπει να ερμηνευθεί υπό τα κατάλληλα φίλτρα, ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί απευθείας παρέμβαση του Λευκού Οίκου μέσω του προσωπάρχη, Τζον Κέλι, στον στρατηγό Ντάνφορντ, ενόψει της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Σεούλ και θέλοντας να αποφευχθεί σκλήρυνση της στάσης του Στέητ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, κάλεσε την Πιονιάνγκ να απομακρυνθεί από τον «καταστροφικό και ριψοκίνδυνο δρόμο» που έχει πάρει με τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Την ανακοίνωση του Αμερικανού στρατηγού συνυπογράφουν οι ομόλογοί από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο συνάντησης που είχα στο αρχηγείο της Διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) των ΗΠΑ, στη Χαβάη την Κυριακή.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Κιμ κατεδαφίζει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι αξιωματικοί «κάλεσαν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει ανεύθυνες προκλήσεις που θα επιδεινώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να απομακρυνθεί από τον καταστροφικό και ριψοκίνδυνο δρόμο της ανάπτυξης» πυρηνικού οπλοστασίου και βαλλιστικών πυραύλων.

Διαφήμιση