Κυπριακό: Άνοιγμα Αναστασιάδη στην Τουρκία, ανάγει την πρόθεση σε βήμα

Κυπριακό: Άνοιγμα Αναστασιάδη στην Τουρκία, ανάγει την πρόθεση σε βήμα

Ιδιαίτερα ανοιχτός απέναντι στην Τουρκία εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναγνωρίζοντας ως “θετικό βήμα” τη δήλωση πρόθεσης για να ανοίξει η συζήτηση για τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

ΑΝ και πρόκειται μόνο για δήλωση πρόθεσης και μάλιστα ως παρεμπίπτον ζήτημα στη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ο Νίκος Αναστασιάδης επιχειρεί άνοιγμα που φαίνεται να οδηγεί σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς ανοίγει το Κυπριακό από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Κύπρου χαρακτηρίζει «θετικό βήμα» το γεγονός ότι «υπάρχει μια κατ’ αρχήν πρόθεση της Τουρκίας να συζητήσει πριν από τις διαπραγματεύσεις, τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, κάτι που διαφάνηκε από την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας, κ.κ. Κοτζιά και Τσαβούσογλου».

Διαφήμιση

Σε δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως αυτό είναι

«πολύ σημαντικό, ώστε να υπάρξει επαρκής προετοιμασία και να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ακριβείς θέσεις της κάθε πλευράς, εάν υπάρχει έδαφος ή όχι και για να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια φαινόμενα της Γενεύης και του Κραν Μοντανά»

.

Διαφήμιση