Για συνωμοσία εις βάρος των ΗΠΑ συνελήφθησαν δυο σύμβουλοι του Τραμπ

Για συνωμοσία εις βάρος των ΗΠΑ συνελήφθησαν δυο σύμβουλοι του Τραμπ

Εντάλματα σύλληψης για τον Πολ Μάναφορτ και τον Ρικ Γκέιτς, εξέδωσε την Παρασκευή το FBI σε απόρρητη ακρόαση σε Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, αμφότεροι παραδόθηκαν και συνελήφθησαν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού ανακριτή, Ρόμπερτ Μιούλερ, που χειρίζεται την έρευνα από την πλευρά του FBI.

Διαφήμιση

Ο πρώην διευθυντής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και ο συνεργάτης του κατηγορούνται, μεταξύ άλλων για συνωμοσία εις βάρος των ΗΠΑ, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την παρέμβαση του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά αλλά και στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, την οποία χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να αλλάζει την εσωτερική ατζέντα και να αντιμετωπίζει την επικαιρότητα.

Διαβάστε  Σε χαμηλό 17ετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το CNN οι δυο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο με 12 αδικήματα. Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος κορυφαίου αξιωματούχου και συμβούλου από την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί δραματική τροπή στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή συνωμοσία μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και των μελών της ομάδας του Τραμπ, ενώ στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το CNN, περιλαμβάνεται πιθανή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και οικονομικά εγκλήματα.

Ο Πολ Μάναφορτ, του οποίου οι επαγγελματικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχαν βρεθεί τον στο επίκεντρο ελέγχου από ομοσπονδιακούς πράκτορες, έχει προηγουμένως αρνηθεί την οικονομικές ατασθαλίες όσον αφορά τις πληρωμές που σχετίζονται με την Ουκρανία, τηρεί ωστόσο τους τραπεζικούς λογαριασμούς του σε offshore εταιρίες και φορολογικούς παραδείσους, εκφεύγοντας φορολογίας για μεταβιβάσεις ακινήτων επί χρόνια.

Διαβάστε  Πολεμο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν και εμπλοκή των ΗΠΑ φοβάται ο Μπέρνι Σάντερς

Αξίζει να σημειωθεί ότι FBI τον Ιούλιο εκτέλεσε ένα λεγόμενο ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Μάναφορτ, κατάσχοντας οικονομικά και φορολογικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν ήδη παρασχεθεί στους ανακριτές του Κογκρέσου.

Η ανακοίνωση του ειδικού ανακριτή

Ο Paul J. Manafort, Jr., 68 ετών, από την Αλεξάνδρεια, VA., και ο Richard W. Gates III, 45 ετών, του Ρίτσμοντ, Β., κατηγορούνται από Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, στις 27 Οκτωβρίου 2017 στην Επαρχία Κολούμπια. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες: συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, μη καταχωρημένος πράκτορας αλλοδαπού εντολέα, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του FARA, ψευδείς δηλώσεις και επτά μετρήσεις μη υποβολής εκθέσεων σχετικά με λογαριασμούς ξένων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών λογαριασμών.

Η υπόθεση ανακοινώνεται σήμερα, αφού οι κατηγορούμενοι είχαν τη δυνατότητα να παραδοθούν στο FBI.

Διαφήμιση