Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στον Παπαδήμο

Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στον Παπαδήμο

Τη σύλληψη ενός άνδρα 29 ετών ως βασικού υπόπτου στην υπόθεση αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για το προφίλ του συλληφθέντος.

Ο 26χρονος φέρεται μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν σε προσωπικότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον Μάρτιο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τα μηνύματα του «πολιτικού τουρισμού» του Κώστα Καραμανλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της 25ης Μαΐου σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, όταν άνοιξε παγιδευμένο φάκελο. Επίσης, τον Μάρτιο εξερράγη παγιδευμένος φάκελος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και είχε σταλεί ακόμη ένας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την έκρηξη του φακέλου-βόμβα στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου τραυματίστηκαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και οι δύο συνοδοί του.

Ο συλληφθείς αναμένεται να παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα όπου και θα του απαγγελθούν κατηγορίες, με βάση το υπάρχον αποδεικτικό υλικό. Ακόμα θεωρείται απλά ύποπτος και περισσότερα στην ανακριτική διαδικασία.

Διαβάστε  Ο ESM πιέζει τον Τσίπρα για χρέος-επόμενη μέρα, δεν εκταμίευσε τη δόση 1 δισ,

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και πλαστά έγγραφα και μάλιστα εν κινήσει.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη σύλληψή του έφερε, μεταξύ άλλων, όπλα, ωρολογιακό μηχανισμό και εκρηκτική ύλη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο ύποπτος συνελήφθη εξερχόμενος πολυκατοικίας στην πλατεία Αττικής και είχε στην κατοχή του τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

  • οκτώ πλαστές ταυτότητες,
  • δύο πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Διαβάστε  Νέα χαλάρωση capital controls για να γυρίσουν οι καταθέσεις

Διαφήμιση