Καταλονία: Ξεκινούν διώξεις από την ισπανική Δικαιοσύνη

Καταλονία: Ξεκινούν διώξεις από την ισπανική Δικαιοσύνη

Ποινικές διώξεις εις βάρος του Καρλές Πουτζεμόντ και της κυβέρνησής του αναμένεται να ασκήσει η ισπανική Δικαιοσύνη από τη Δευτέρα με την κατηγορία της «εξέγερσης», όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου μετά την έγκριση από το καταλανικό κοινοβούλιο της κήρυξης ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για την επαναφορά της τάξης στην Καταλονία, καθώς η τοπική κυβέρνηση έχει ήδη καθαιρεθεί αλλά συνεχίζει να καλεί σε “δημοκρατική αντίδραση”, θέλοντας να αποτρέψει την εφαρμογή του άρθρου 155.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι ξανά οι προσφυγικές ροές από την Αφρική προς Ισπανία-Ιταλία

«Η εισαγγελία θα καταθέσει μήνυση την επόμενη εβδομάδα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της εξέγερσης», μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου.

Διαφήμιση

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε «ενδεχομένως να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης και το γραφείο των προέδρων» του καταλανικού κοινοβουλίου, τονίζεται από την ίδια πηγή.

Διαβάστε  "Βελούδινη" πολιτική αλλαγή στην Ισπανία, ο Σάντσεθ πρωθυπουργός

Η κρίση της Καταλονίας φαίνεται πλέον ότι λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς ο Καρλές Πουτζεμόντ επιμένει στη σκληρή γραμμή και η διακήρυξη ανεξαρτησίας με την απουσία της αντιπολίτευσης από το τοπικό κοινοβούλιο, αποτελεί σαφή ένδειξη εσωτερικών διαιρέσεων. Σ’ αυτή την εικόνα προσθέτουν οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών και υπουργών στην Καταλονία καθώς οι συνεπακόλουθες διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις στην Ισπανία.

Διαβάστε  Ισπανία: Μονοκομματική κυβέρνηση μειοψηφίας έφτιαξε ο Σάντσεθ

Διαφήμιση