ΗΠΑ: Τη Δευτέρα οι συλλήψεις για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα οι συλλήψεις για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

Το πρώτο κατηγορητήριο από τη δικογραφία της ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και της ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κρεμλίνου, εγκρίθηκε και οι από ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το CNN.

Διαφήμιση

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, ωστόσο, σύμφωνα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάποιοι από τους κατηγορούμενους θα συλληφθούν το συντομότερο τη Δευτέρα.
Αμερικανικές υπηρεσιών πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε  "Επιχείρηση Πούτιν" για να στριμώξουν τον Κόρμπιν

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Μιούλερ, τον πρώην διευθυντή του FBI, την έρευνα αυτή.
Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σύμπραξη μελών της εκστρατείας του με Ρώσους και έχει χαρακτηρίσει “κυνήγι μαγισσών” τις έρευνες γύρω από το θέμα. Το Κρεμλίνο επίσης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της απόφασης του Τζεφ Σέσσιος να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα μετά την αποκάλυψη μιας συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρέσβυ κατά την προεκλογική περίοδο.

Διαφήμιση