Κοτζιάς για ΗΠΑ: Εκτός ατζέντας βάσεις-πυρηνικά

Κοτζιάς για ΗΠΑ: Εκτός ατζέντας βάσεις-πυρηνικά

Σαφείς και χωρίς περιστροφές ήταν στις δηλώσεις του για την ατζέντα του ταξιδιού και των συναντήσεων του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ζητήματα της επέκτασης της χρήσης των βάσεων και της δημιουργίας χώρου αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα δεν τέθηκαν.

Διαφήμιση

κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών και λίγες ώρες πριν από συζήτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 ο Νίκος Κοτζιάς επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο υποστηρίζοντας ότι “με τους Αμερικανούς η χώρα μας θέλει κανονικές διπλωματικές σχέσεις, καθώς αποδείξαμε το πώς συμπεριφερόμαστε”.

Διαβάστε  Πολεμο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν και εμπλοκή των ΗΠΑ φοβάται ο Μπέρνι Σάντερς

Παράλληλα τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη μίας δομής ασφάλειας στην περιοχή μας μέσω της θετικής ατζέντας πρωτοβουλιών που προωθεί για την επίλυση των προβλημάτων στην άμεση γειτονιά μας.

Ερωτηθείς αποσαφήνισε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα διαπραγμάτευσης ούτε για τη βάση της Σούδας ούτε για αποθήκευση πυρηνικών στην Ελλάδα.

Διαβάστε  Τον κύβο του rubik επιχειρεί να λύσει ο Κοτζιάς

Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για το Σκοπιανό και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις δείχνει με σαφήνεια ότι στην ατζέντα κυριάρχησαν τα ζητήματα του NATO και της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στη γεωπολιτική σκακιέρα και όχι η σύγκρουση με την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζεται ως παροδική.

Διαβάστε  Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες

Διαφήμιση