Εκρηκτική αύξηση μεταναστευτικών ροών από Τουρκία τον Οκτώβριο

Εκρηκτική αύξηση μεταναστευτικών ροών από Τουρκία τον Οκτώβριο

Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα τον Οκτώβριο καθώς μόνο στη Λέσβο καταγράφηκαν 2,000 αφίξεις από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το πρωί.

Διαφήμιση

Σήμερα σε δυο περιστατικά άφιξης περίπου 140 άτομα θα προστεθούν στα 1804 που είχαν καταγραφεί μέχρι και χθες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Διαβάστε  Αιγαίο: Μοτίβο υψηλής παραβατικότητας, χαμηλής προκλητικότητας από την Τουρκία

Συνολικά από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, στα νησιά του βορείου Αιγαίου επίσημα έχει καταγραφεί η άφιξη 2.995 ατόμων, 1804 στη Λέσβο, 998 στη Χίο και 193 στη Σάμο όπου να σημειωθεί ότι οι αφίξεις το τελευταίο 15θήμερο είναι μηδενικές.

Την αντίστοιχη περίοδο, από 1ης Οκτωβρίου μέχρι και χθες 26 Οκτωβρίου, η τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι παρενέβη σε 49 περιστατικά μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και επαναπροώθησε στις ακτές 2.082 άτομα.

Διαβάστε  Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων, χωρίς επεισόδια

Η Τουρκία σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεγάλη αύξηση των διελεύσεων που παρεμποδίστηκαν, συγκριτικά με το 2016, θέλοντας να δείξει καλή διαγωγή απέναντι στην Ευρώπη, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Ελλάδας αναιρούν στη βάση της την εικόνα που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία, χωρίς όμως να διαψεύδουν τα στοιχεία που η Άγκυρα δημοσιοποιεί.

Διαβάστε  Λόγω παραίσθησης του κυβερνήτη έπεσε το Mirageg 2000-5

Διαφήμιση