Τουρκία: Νέο προγκρόμ Ερντογάν κατά υπαλλήλων του ΥΠΕΞ

Τουρκία: Νέο προγκρόμ Ερντογάν κατά υπαλλήλων του ΥΠΕΞ

Με νέα δυναμική συνεχίζεται το πογκρόμ του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία καθώς το πρωί εκδόθηκαν 121 εντάλματα σύλληψης για πρώην εργαζομένους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για κατηγορίες σχέσεων με τοδίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Διαφήμιση

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις θέσεις τους, προανακριτικά, εξαιτίας των φερόμενων σχέσεών τους με τον Γκιουλέν και τώρα συλλαμβάνονται καθώς ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία.

Διαβάστε  Ιρανοί, Γερμανοί και Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν την Τουρκία

Ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες για να συλλάβουν τους υπόπτους, κάποιοι από τους οποίους πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το ByLock, μια εφαρμογή αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, την οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Στο πλαίσιο των διώξεων που ξεκίνησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν, ενώ 150.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τον στρατό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αποπεμφθεί από τις θέσεις τους.

Διαβάστε  Νέες επιχειρήσεις στη Συρία και ευρωπαϊκή προοπτική, στην ίδια ομιλία "πούλησε" ο Ταγίπ Ερντογάν

Διαφήμιση