Προσέγγιση Γερμανίας-Ρωσίας: Συνάντηση Πούτιν-Στάινμάιερ

Προσέγγιση Γερμανίας-Ρωσίας: Συνάντηση Πούτιν-Στάινμάιερ

Ηχηρό και σαφές πολιτικό και διπλωματικό μήνυμα εξέπεμψε η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας στη Ρωσία, ενώ στο Βερολίνο βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό τετρακομματικής κυβέρνησης.

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Γερμανίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, προερχόμενος από τους Σοσιαλιστές, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε  Ανάλυση: Η Μέρκελ τραβάει την Ευρώπη πολύ μακριά από τον Τραμπ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάινμάιερ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν, στο νέο πλαίσιο, και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ ΓΚάμπριελ, ο οποίος επισήμανε ότι η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα σπρώχνει την Ευρώπη προς τη Ρωσία.

Διαβάστε  Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαεντ Σρέντερ ανέλαβε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής εταιρίας αερίου, Rosneft, ενώ Γερμανία και Ρωσία υπέγραψαν σειρά συμφωνιών για τον Nordstream II και την απαλλαγή της Gazprom από παλιότερες υποθέσεις που της είχε καταλογίσει η Κομισιόν.

Διαφήμιση