Νέα πιρουέτα Πουτζεμόντ: Μένει και πετάει το μπαλάκι στη Βουλή

Νέα πιρουέτα Πουτζεμόντ: Μένει και πετάει το μπαλάκι στη Βουλή

Στρατηγική με την οποία κερδίζει χρόνο, πετάει το μπαλάκι στη Βουλή και νίπτει τας χείρας του από μελλοντικές εξελίξεις ακολουθεί ο πρόεδρος της Καταλονίας, Καρλές Πουτζεμόντ, μιλώντας ενώπιον του καταλανικού Κοινοβουλίου και αφού ανέβαλε για αρκετές ώρες το διάγγελμά του, ένδειξη των εν εξελίξει διεργασιών.

Παρά τις εικασίες και τα σενάρια ο Καρλές Πουτζεμόντ δεν αναλαμβάνει δράση, δεν προκηρύσσει εκλογές και δεν ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, επιλέγοντας να αφήσει το θέμα προς συζήτηση και κρίση από τους βουλευτές στο πλαίσιο συζήτησης για τις επιπτώσεις της ενεργοποίησης του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Διαβάστε  Τέλος εποχής για την ETA, την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων

Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το καταλανικό Κοινοβούλιο απ’ όπου απευθύνει το διάγγελμά του ο Καρλές Πουτζεμόντ, ενώ νωρίτερα οι φήμες για ενδεχόμενη προκήρυξη πρόωρων εκλογών προκάλεσαν κλυδωνισμούς στο κίνημα των αυτονομιστών.

Διαφήμιση

Οι διεργασίες στα παρασκήνια παραμένουν έντονες και διαρκείς με στόχο να αποφευχθεί μετωπική σύγκρουση που θα προκύψει από την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την ισπανική Γερουσία το Σάββατο.

Διαβάστε  Πέφτει η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία, προς κυβέρνηση συνεργασίας Podemos-Σοσιαλιστών

Ο Πουτζεμόντ νωρίτερα απέστειλε επιστολή στη Γερουσία του ισπανικού Κοινοβουλίου επιχειρηματολογόντας ότι η άρση του καθεστώτος της αυτονομίας και η καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικές ενέργειες.

Μετά από μια επίσης κενή ουσίας ομιλία η κατάσταση στην Καταλονία παραμένει παγωμένη με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής της Ισπανίας να επιχειρεί αντιμετάθεση ευθυνών στο Κοινοβούλιο ώστε να διευρύνει το μέτωπο, να χρεώσει ευθύνες και να κάψει σενάρια, στο δρόμο για τις κάλπες, οι οποίες τώρα μοιάζουν αναπόφευκτες καθώς ο χρόνος για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος κυλάει αντίστροφα.

Διαβάστε  "Βελούδινη" πολιτική αλλαγή στην Ισπανία, ο Σάντσεθ πρωθυπουργός

Διαφήμιση