if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Μεγάλη αύξηση στο εμπορικό έλλειμμα της Παλαιστίνης

Το εμπορικό έλλειμμα της Παλαιστίνης διευρύνθηκε κατά 11,7% στα 403 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση, έναντι 360,7 εκατ. τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα από τον Μάιο του 2016, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν λιγότερο από τις εισαγωγές. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 91,7 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις προς το Ισραήλ αντιστοιχούσαν στο 92,9% των συνολικών αποστολών.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 11,2% σε ετήσια βάση στα 494,7 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ, ενώ οι αγορές από το Ισραήλ αντιπροσωπεύουν το 56,1%. Τον Ιούλιο του 2017, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε σε 367,8 εκατομμύρια δολάρια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Παλαιστίνη παρουσιάζει τα χρόνια εμπορικά ελλείμματα λόγω της αδυναμίας των εδαφών να έχουν πρόσβαση σε βασικούς πόρους και λόγω των περιορισμών κινητικότητας που επέβαλε το Ισραήλ. Εξάγει κυρίως τσιμέντο, κοινά μέταλλα, σίδηρο και χάλυβα, τρόφιμα και ποτά, έπιπλα, πλαστικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Παλαιστίνη εισάγει κυρίως πετρέλαιο, τρόφιμα, λαχανικά, μηχανήματα, μέταλλα, οχήματα, χημικά προϊόντα, ζώα, ποτά και αλάτι. Ο κύριος εμπορικός εταίρος της Παλαιστίνης είναι το Ισραήλ (το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 74% του συνολικού εμπορίου). Μεταξύ των κύριων εμπορικών εταίρων περιλαμβάνονται οι Κίνα, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version