Κάτω από 3% η απόδοση του ομολόγου της Eurobank

Κάτω από 3% η απόδοση του ομολόγου της Eurobank

Κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 3% διαμορφώθηκε η απόδοση του 3ετούς ομολόγου των 500 εκατ. που εξέδωσε η Eurobank δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τα νερά των αγορών, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσης της ρευστότητας.

Πρόκειται για ένα καλυμμένο ομόλογο συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, για την έκδοση του οποίου υπήρξε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα (4 ημέρες roadshow σε Λονδίνο, Μιλάνο, Αθήνα, Φρανκφούρτη και Μόναχο).

Τα ομόλογα είναι σταθερού επιτοκίου, τριετούς διάρκειας και φέρουν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%.

Διαφήμιση

Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές με την συμμετοχή των διεθνών θεσμικών επενδυτών να ανέρχεται στο 85%.

Συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, NatWest Markets and Commerzbank.

Η συναλλαγή οριοθετεί την επιστροφή της Eurobank στις Διεθνείς Αγορές μετά την τελευταία της παρουσία το 2014, και θα συμβάλλει στην περαιτέρω απομείωση της χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησης της.