Κοινά γυμνάσια ΗΠΑ, Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση του Κιμ

Κοινά γυμνάσια ΗΠΑ, Ν. Κορέας και Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση του Κιμ

Σε υψηλά επίπεδα συντηρείται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο αν και οι εμπρηστικές δηλώσεις έχουν περιοριστεί, καθώς οι η πολιτική επίδειξης δύναμης και από τις δυο πλευρές δεν επιτρέπει την εκτόνωση.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής Νότια Κορέα, ΗΠΑ και η Ιαπωνία διεξάγουν από σήμερα διήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς πυραύλων, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι σκοπός τους είναι η προετοιμασία για την αντιμετώπιση απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε  Επίσκεψη Λαβρόφ στη Βόρεια Κορέα, αύριο

Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, διευκρίνισε ο νοτιοκορεάτικος στρατός. Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είχαν συμφωνήσει πέρυσι να διεξάγουν τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια, κάθε λίγους μήνες.

Διαφήμιση

Οι στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο Συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των ASEAN, με την τριμερή συνεργασία να αποτελεί το κεντρικό μήνυμα τόσο απέναντι στη Βόρεια Κορέα, όσο και στην Κίνα.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Διαφήμιση