Σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου δοκίμασε η Τουρκία στο Αιγαίο

Σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου δοκίμασε η Τουρκία στο Αιγαίο

Σε υψηλούς τόνους επιμένει η Τουρκία στο Αιγαίο, μετριάζοντας όμως την επικινδυνότητα, μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην άγκυρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και η θέση της ΕΕ καθώς και το κλίμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα βρίσκεται, αύριο Τρίτη, στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μελβούτ Τσσαβούσογλου. Σήμερα όμως καταγράφηκαν 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, στέλνοντας μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στην ΕΕ.

Διαβάστε  Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, σε απάντηση για την αποφυλάκιση των τεσσάρων

Σήμερα Δευτέρα, η προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 (κατασκοπευτικά) τα οποία προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Διαφήμιση

Σε όλες τις περιπτώσεις που σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε  Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζει διεθνές επεισόδιο για τον "Αρματωλό"

Διαφήμιση