Χρυσή τομή για μεταναστευτικό βρήκε(;) η κυβέρνηση: Στέλνει τον Μουζάλα στην Ευρώπη

Χρυσή τομή για μεταναστευτικό βρήκε(;) η κυβέρνηση: Στέλνει τον Μουζάλα στην Ευρώπη

Να εκτονώσει την σωρευμένη ένταση στο προσφυγικό εντός της χώρας εξωραΐζοντας παράλληλα το πολιτικό κόστος που θα είχε η αντικατάσταση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαφήμιση

Με την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης να χτυπάει κόκκινο, καθώς ο Γιάννης Μουζάλας βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με άλλους υπουργούς αλλά και σε σύγκρουση με τον μηχανισμό του υπουργείου του, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αναβαθμίσει τον υπουργό, κερδίζοντας έδαφος και αυξάνοντας την επιρροή της χώρας και του ιδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα αποσυμφορείται το εσωτερικό σύστημα και βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αποδοτικότητα της κυβέρνησης.

Διαβάστε  Σε διετές Μνημόνιο η λύση για το Σκοπιανό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει ήδη έναν επίτροπο για το Μεταναστευτικό στην Κομισιόν και τώρα διεκδικεί, ακόμη μια αντίστοιχη θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που πρακτικά σημαίνει ότι θα έχει ιδιαίτερα ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, μείζον ζήτημα για τις χώρες του Νότου.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού;

Διαβάστε  Πλαίσιο κατά των fake news προωθεί η Κομισιόν

Επίσης, σημειώνεται πως, έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του κ. Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο κ. Μουζάλας είναι άνθρωπος των δικαιωμάτων, από ιδιαίτερα νέα ηλικία και πολύ πριν από την άμεση ενασχόλησή του με την ενεργή πολιτική, αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των δικαιωμάτων, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Επισημαίνεται, επίσης, πως ο κ. Μουζάλας από τη θέση του υπουργού υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της διαχείρισης της μείζονος ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης με αποτελεσματικότητα, αλλά και αμετακίνητη προσήλωση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην προστασία των προσφύγων και των αδυνάτων.

Διαβάστε  Οι Τούρκοι ανεβάζουν τις ροές προσφύγων μέσω Έβρου

Διαφήμιση