Ισπανία: Δεν θα αποδεχθεί η Καταλονία την καρατόμηση της κυβέρνησης από τη Μαδρίτη

Ισπανία: Δεν θα αποδεχθεί η Καταλονία την καρατόμηση της κυβέρνησης από τη Μαδρίτη

Συνέχεια στο μπαράζ των ακατάληπτων ανακοινώσεων δίνει ο πρόεδρος της Καταλονίας, Καρλές Πουτζεμόντ, απαντώντας στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Ισπανίας για ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος και καθαίρεση της κυβέρνησής του.

Ο Καρλές Πουτζεμόντ, όπως μεταδίδει το BBC, ανακοίνωσε ότι η Καταλονία δεν θα κάνει αποδεκτές τις αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης. Ωστόσο δεν έκανε λόγο για διακήρυξη ανεξαρτησίας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει το Κοινοβούλιο για να τεθεί το θέμα της απάντησης στην ανακοίνωση του Μαριάνο Ραχόι, επιχειρώντας έτσι να βάλει στην αίθουσα και τους διαφωνούντες και να εκβιάσει ενιαίο μέτωπο, ή να τους αναγκάσει να λάβουν θέση απέναντί του, δρώντας με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε  Η Ισπανία θα δεχθεί τους μετανάστες, πανηγυρίζει ο ακροδεξιός Σαλβίνι

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Καταλονίας επιμένει στη γκρίζα περιοχή που δημιούργησε αναγγέλλοντας και παγώνοντας την ανεξαρτησία μετά το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα και σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου που είχε εκ των προτέρων κριθεί αντισυνταγματική.

Διαφήμιση