Περίεργη υπόθεση με σύλληψη τζιχαντιστή που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Αλεξανδρούπολη

Περίεργη υπόθεση με σύλληψη τζιχαντιστή που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Αλεξανδρούπολη

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τη σύλληψη 30χρονου Σύρου πρόσφυγα τον οποίο η αστυνομία κατηγορεί ως τζιχαντιστή και ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα επί ένα χρόνο με τη γυναίκα και το παιδί του και διαμένει σε σταθερές κατοικίες, ενώ είχε υποβάλει και αίτημα ασύλου στη χώρα μας.

Αν και η αστυνομία αναφέρει ότι ο Σύρος ομολόγησε ότι είναι εν ενεργεία στρατιώτης του ισλαμικού κράτους και ότι στόχος του ήταν η απόκτηση χαρτιών και η μετάβασή του στη συνέχεια στην Ευρώπη για να σχεδιάσει επίθεση. Ωστόσο ερωτηματικά εγείρει ότι μετά τη σύλληψή του προσπάθησε να αυτοκτονήσει και δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Διαβάστε  Αλυσιδωτές εκρήξεις σε Ελλάδα-ΕΕ λόγω προσφυγικού

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής, όπου είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Στη συνέχεια ομολόγησε στην αστυνομία ότι είναι όντως στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Διαφήμιση

Ο κατηγορούμενος ως τζιχαντιστής βρίσκεται στην Ελλάδα σε σταθερές κατοικίες επί ένα έτος, γεγονός που δείχνει είτε ότι ήταν κοιμόμενος πυρήνας, είτε ότι είχε εγκαταλείψει τον ISIS. Ο εν λόγω άνδρας ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του και ένα παιδί του πριν από ένα χρόνο από τη Συρία, μέσω του Έβρου, και αμέσως έκανε αίτηση ασύλου στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια διέμενε για ένα διάστημα σε καμπ προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, ενώ έμεινε και σε σπίτι στην Αθήνα.

Διαβάστε  Ανησυχητικά σταθερός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για κακοποίηση του ίδιου τους του παιδιού και από τότε ήταν σε στενή παρακολούθηση από τις αστυνομικές αρχές.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr.

Διαβάστε  Τι θέλει να σηματοδοτήσει ο Τσίπρας με το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκαν «πολύ σκληρά» στοιχεία για τη δράση του στη Συρία που δείχνουν ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο.

Διαφήμιση