Κομισιόν: Έφοδος στη BMW για το καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Κομισιόν: Έφοδος στη BMW για το καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Κρίσιμο βήμα στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της έρευνας για το καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το diesel gate, πραγματοποίησε η Κομισιόν διατάσσοντας και εκτελώντας έφοδο στα γραφεία της BMW, ενώ δεν αποκλείεται οι αρχές να έχουν εφορμήσει σε εγκαταστάσεις και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών ή και συνεργατών τους.

Διαφήμιση

Αν και εντυπωσιακή σε όρους media, η έφοδος έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση επιτρέποντας την αλλοίωση, ακόμα και την εξαφάνιση ή καταστροφή φυσικού αποδεικτικού υλικού, καθώς η υπόθεση πρώτα αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο,

Διαβάστε  Ωφελημένη η Ελλάδα από τη σύγκρουση Βρυξελλών-group Vizegrad

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία επί 20 χρόνια στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανικών BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνταντιούνταν μυστικά προκειμένου να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα, όπως για παράδειγμα στο σύστημα φιλτραρίσματος των εκπομπών ρύπων, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η BMW αναφέρει ότι ο έλεγχος αυτός, στα γραφεία της στο Μόναχο, σχετίζεται με την έρευνα που είχε αποκαλυφθεί από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε  Οι ιδιοκτήτες BMW κινδυνεύουν! ...Από τους hackers

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, που έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση, στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανικών BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνταντιούνταν μυστικά επί περισσότερα από 20 χρόνια προκειμένου να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους, γεγονός που ενδέχεται να έβλαψε τους καταναλωτές αλλά και τους υπεργολάβους των εταιρειών.

Σήμερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε απλώς ότι έκανε ελέγχους σε μια αυτοκινητοβιομηχανία (την οποία δεν κατονόμασε) στη Γερμανία.

Η έρευνα αυτή πραγματοποίήθηκε στις 16 Οκτωβρίου.

«Οι επιθεωρήσεις είναι προκαταρκτικά στάδια στο πλαίσιο των ερευνών για ύποπτες δραστηριότητες που καταπατούν τον ανταγωνισμό»

πρόσθεσε.

Διαβάστε  Έφοδος EBA στις τράπεζες τον Ιούλιο με εντολή της Κομισιόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2016 είχε επιβάλει πρόστιμο 2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερις βιομηχανίες κατασκευής φορτηγών που επί 14 χρόνια εναρμόνιζαν τις τιμές των προϊόντων τους.

Διαφήμιση