Τουρκία: Συνελήφθη επιφανής επιχειρηματίας για… τρομοκρατία

Τουρκία: Συνελήφθη επιφανής επιχειρηματίας για… τρομοκρατία

Πιο δυναμικά και με σύλληψη-μήνυμα επιφανούς και κοινωνικά καταξιωμένου επιχειρηματία συνεχίζει το πογκρόμ κατά των πολιτικών του αντιπάλων και διαφωνούντων ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την ίδια στιγμή η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, γι αυτό το θέμα.

Διαφήμιση

Ενεργοποιώντας τον αντιτρομοκρατικό νόμο η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν ιδιαίτερα επιφανή επιχειρηματία, τον Οσμάν Καβαλά, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολής, όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε  Τουρκία: Βουτιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

Επικαλούμενο τον δικηγόρο του Καβαλά το Τ24 αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκδοση απόφασης για την κράτησή του επί επτά ημέρες.

Ο Καβαλά είναι πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Anadolu Kultur. Η αστυνομία κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία της οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το Τ24.

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Ο ιστότοπος διευκρίνισε ότι ο Καβαλά συνελήφθη μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από ένα συνέδριο στο οποίο είχε συμμετάσχει στην πόλη Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η ειδική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη αυτή.

«Πολύ ανησυχητικά νέα η σύλληψη του Οσμάν Καβαλά στην Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει έκτακτη έκκληση για την απελευθέρωσή του»

έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Διαβάστε  Γιατί η Τουρκία αντιδρά στον αγωγό EastMed

Διαφήμιση