Κλυδωνισμοί σε Μάλτα και ΕΕ από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Κλυδωνισμοί σε Μάλτα και ΕΕ από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Διεθνείς κλυδωνισμούς έχει προκαλέσει η δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου και blogger Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία συνέβαλλε τα μάλα στην αποκάλυψη της συμμετοχής εταιριών και πολιτικών από τη Μάλτα στα Panama Papers.

Διαφήμιση

Η δημoσιογράφος σκοτώθηκε τη Δευτέρα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, με τα βλέμματα να στρέφονται στον πρωθυπουργό της χώρας Μουσκάτ τον οποίο ενέπλεξε σε μεγάλες δικαστικές και πολιτικές περιπέτειες, ενώ στο παρελθόν ο ίδιος είχε κινηθεί νομικά και είχε κατεβάσει site που αποκάλυπτε πληροφορίες για την εμπλοκή του.

Διαβάστε  Ο Κούτσιακ εκτελέστηκε με... συμβόλαιο, όπως και η Καρουάνα

Μετά το θάνατο της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία ο Μουσκάτ υποσχέθηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι “δεν θα μείνει ούτε πέτρα που δεν θα γυρίσει” για το λόγο αυτό.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Κομισιόν εκφράζοντας αποτροπιασμό και ζητώντας την άμεση απόδοση Δικαιοσύνης.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός ότι μία γνωστή δημοσιογράφος η οποία έχαιρε σεβασμού, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, έχασε χθες τη ζωή της σε μια προφανώς στοχευμένη επίθεση»

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου.
Είπε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καταδίκασαν την επίθεση με τον πιο ισχυρό τρόπο.

«Το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να ερευνά, να κάνει άβολες ερωτήσεις και αποτελεσματικά ρεπορτάζ βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών μας και πρέπει να είναι εγγυημένο σε όλους τους καιρούς. Ευελπιστούμε τώρα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη αν και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να διορθωθεί αυτό το κακό»,

είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε  Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρώπη από μαφιόζους ενώ ερευνούσε σχέσεις με πολιτικούς

Διαφήμιση