Έτοιμος να δώσει ο Τσίπρας, παζαρεύει ο Τραμπ

Έτοιμος να δώσει ο Τσίπρας, παζαρεύει ο Τραμπ

Με καλούς οιωνούς και δηλώσεις καλών προθέσεων ξεκίνησε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, με τους δυο ηγέτες να κάνουν μνεία στην προοπτική εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκαν, πριν την έναρξη της συνάντησης, στη διαχρονική στρατηγική σχέση των δυο χωρών, θέτοντας άμεσα θέμα βελτίωσής της, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι “θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για την εμβάθυνση” και τον Ντόναλντ Τραμπ να θέτει τη συζήτηση σε ανταποδοτική βάση.

Κατά τις σύντομες δηλώσεις των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες, αμέσως μετά από την άφιξη του κ. Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι θα ακολουθήσει μία εποικοδομητική συζήτηση.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Αντίστροφη μέτρηση για συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Τραμπ, θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή, αυτήν της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τόνισε επίσης ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον μοιράζονται κοινές αξίες, όπως η Δημοκρατία.

«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες αλλά κάνει σπουδαίο έργο για την επιστροφή. Θα επιστρέψει σίγουρα»

δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη σύντομη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες.

«Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F 16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς»

.
«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας και θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να την ενισχύσουμε» είπε.

Διαβάστε  Ο Τσίπρας έστρωσε εδαφος συνεργασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Λίγο αργότερα κατά το γεύμα εργασίας παρουσία και των δύο αντιπροσωπειών ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι πολλά ενδιαφέροντα συμβαίνουν εδώ στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό και στο ρεκόρ ανάκαμψης όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι εξαιρετικός τόπος, έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ»

είπε ο κ. Τραμπ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

Διαφήμιση