“Ανορθόδοξο πόλεμο” κατά του Τραμπ κάνει η Κομισιόν για… Ιράν

“Ανορθόδοξο πόλεμο” κατά του Τραμπ κάνει η Κομισιόν για… Ιράν

Ανορθόδοξη διπλωματικά και πολιτικά οδό επιλέγει η Κομισιόν προκειμένου να “σώσει” τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρακάμπτοντας ευθαρσώς τον Ντόναλντ Τραμπ και ανοίγοντας απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τη Γερουσία, η οποία θα κληθεί εν τέλει να επικυρώσει ή να ακυρώσει την ανανέωση της συνθήκης.

Η Κομισιόν απάντησε σε υψηλούς τόνους στο εμπρηστικό διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν επικυρώνει εκ νέου τη συμφωνία, την οποία επιχείρησε να απαξιώσει, ευθυγραμμιζόμενος με το Ισραήλ και σχηματίζοντας άξονα με τη Σαουδική Αραβία. Η επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι, χαρακτήρισε τη συμφωνία αποδοτική και κάθε κίνηση για αναίρεσή της επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Διαβάστε  Η Ευρώπη απειλεί να εγκαταλείψει το δολάριο στις συναλλαγές με το Ιράν

Στην Ευρώπη μετά τη σύγκλιση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών εκδόθηκε πρόσθετη ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική ειρήνη και θα υπέσκαπτε προσπάθειες για χαλιναγώγηση των φιλοδοξιών της Βορείου Κορέας.

Διαφήμιση

Διαφήμιση