Σομαλία: 276 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό-βόμβα

Σομαλία: 276 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό-βόμβα

Τουλάχιστον 276 είναι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση ανταρτών στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, όπου εξερράγη παγιδευμένο με τόνους εκρηκτικών φορτηγό, στην πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση από το 2007.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην είσοδο ξενοδοχείου όταν οι αντάρτες της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπαμπ, των ισλαμικών δικαστηρίων, πυροδότησε σταθμευμένο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου Safari έχει καταρρεύσει και οι αρχές ακόμη αναζητούν νεκρούς στα συντρίμμια.

Διαβάστε  Άγρια σφαγή αμάχων στο Μάλι από τζιχαντιστές

Σύμφωνα με το τοπικό νοσοκομείο 72 τραυματίες έκαναν εισαγωγή, εκ των οποίων οι 25 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαφήμιση

Αν και η εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη είναι ο κύριος παίχτης στην περιοχή, οι δραστηριότητές τους βρίσκονται σε άνοδο και ο διακηρυγμένος στόχος τους είναι η ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης και η επαναφορά του ισλαμικού νόμου.

Πλέον, έχουν πληθύνει οι ενδείξεις για συνεργασία της Αλ Σεμπάμπ με το αποδομημένο Ισλαμικό Κράτος το οποίο διαθέτει, δίκτυα, όπλα και τεχνογνωσία για τέτοιας κλίμακας επιθέσεις και τη νοοτροπία του ισχυρού συμβολισμού.

Διαβάστε  Ηλεκτρική ενέργεια: Μεγάλο μέρος του πλανήτη παραμένει στο σκοτάδι

Αργότερα εξερράγη και δεύτερη βόμβα σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας σκοτώνοντας ακόμη δυο ανθρώπους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Κονγκό: Ελεύθεροι οι απαχθέντες Βρετανοί, πιθανή η καταβολή λύτρων