Σφίγγουν τον κλοιό στη Βόρεια Κορέα οι G7

Σφίγγουν τον κλοιό στη Βόρεια Κορέα οι G7

Απόφαση να εντείνουν τις πιέσεις, στην κατεύθυνση της οικονομικής ασφυξίας, στη Βόρεια Κορέα έλαβαν οι υπουργοί οικονομικών των G7, συντασσόμενοι με τη γραμμή των ΗΠΑ, την οποία στηρίζει απριόρι και η Ιαπωνία.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας G20. Σύμφωνα με Μασατσούγκου Ασακάουα υφυπουργό των Οικονομικών για τα διεθνή θέματα οι ΥΠΟΙΚ εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να λάβουν μέτρα για την κλιμάκωση της διεθνούς οικονομικής πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε  Πεδίο μάχης για τους δασμούς και τα μάτια του Πούτιν το G7

«Η G7 συμφώνησε για την ανάγκη άσκησης μέγιστης οικονομικής πίεσης στην Βόρεια Κορέα, αποκόπτοντας την πηγή εσόδων της από το εξωτερικό και αποτρέποντας την, από παραβιάσεις των αρχών του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος» δήλωσε ο Ασακάουα, μετά τη συμμετοχή του στην συνάντηση της G7.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΗΕ έχει λάβει 19 αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ ως αντίποινα για την άρνησή της να διακόψει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα, αποφάσεις που έχουν στηρίξει όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία, που παραδοσιακά διατηρούν δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα και παίζουν καίριο ρόλο στην περιοχή.

Διαβάστε  Αυτά είναι τα οικονομικά στατιστικά του G7

Διαφήμιση