Ο Ντάισελμπλουμ έμμισθος σύμβουλος του ESM

Ο Ντάισελμπλουμ έμμισθος σύμβουλος του ESM

Την πρακτική των revolving doors, που προσπαθεί να περιορίσει η ΕΕ, χρησιμοποιεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος αφού παραδώσει το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας θα αναλάβει θέση στρατηγικού συμβούλου του ESM.

Από τις διατυπώσεις της σχετικής ανακοίνωσης προκύπτει ότι στόχος είναι να παίξει ρόλο στη διαδικασία μετεξέλιξης του ESM σε EMF, ενισχύοντας πάντα το γερμανικό μπλοκ, και χρησιμοποιώντας την επιρροή που διαθέτει όντας πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ θα κατέχει τη θέση αυτή ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών από την ημέρα που θα σταματήσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι το τέλος της θητείας του ως προέδρου του Eurogroup. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αμείβεται για τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ θα παραμείνει επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM.
«Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην Ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι μετά την αποχώρησή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικώ συμφώνησε να προσφέρει στον ΕΜΣ την «εξαιρετική εμπειρία» του.
«Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM», κατέληξε o ίδιος.

Διαφήμιση