Η Εθνική βγήκε στις αγορές με 3ετές ομόλογο και πήρε 750 εκατ. με 2,9%

Η Εθνική βγήκε στις αγορές με 3ετές ομόλογο και πήρε 750 εκατ. με 2,9%

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρώτη έκδοση καλυμμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας, η πρώτη που πραγματοποιεί ελληνική τράπεζα από το 2009, αντλώντας 750 εκατ. με επιτόκιο 2,9%.

Διαφήμιση

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η έκδοση ακολούθησε έπειτα από τέσσερις ημέρες συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Μιλάνο και την Αθήνα.
Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος της συναλλαγής, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, κατανεμήθηκε σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (46%), το 15% σε επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, το 14% σε επενδυτές από την Ιταλία, το 14% στην Ελλάδα, ένα 6% σε επενδυτές από την Σκανδιναβία και ένα 5% σε επενδυτές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε  Η τουρκική λίρα καταρρέει, το εξωτερικό χρέος στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις

Το 56% της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 17% σε τράπεζες και ιδιωτική πελατεία τους, το 14% σε Hedge funds, το 11% σε κεντρικές τράπεζες και υπερεθνικούς οργανισμούς και το υπόλοιπο 2% σε άλλους τύπους επενδυτών.

Η UBS ήταν σύμβουλος της έκδοσης, ενώ οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWestMarkets and UBS κύριοι ανάδοχοι και συνδιοργανωτές. Η Commerzbank και η ΕΤΕ ενήργησαν ως ανάδοχοι.
Η Orrick, Herrington & Sutcliffe και Δρακόπουλος & Βασσαλάκης ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με την ΕΤΕ, η συναλλαγή εντάσσεται στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την επανεδραίωση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, επιταχύνοντας παράλληλα την αποδέσμευσή της από τον ELA και βελτιώνοντας τη συνολική χρηματοδοτική της δομή.

Διαβάστε  Proxy war Τσακαλώτου-Ντράγκι μέσω... Ντρούτι, για τα κλειδιά των τραπεζών

Διαφήμιση