Σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στα media με πρώτο “θύμα” το RT

Σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στα media με πρώτο “θύμα” το RT

Στα media μεταφέρεται πλέον η αμερικανο-ρωσική αντιπαράθεση με τη Μόσχα να καταγγέλλει πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση στο ρωσικό δίκτυο RT, το οποίο στηρίζεται επισήμως από κεφάλαια του Κρεμλίνου, απειλώντας παράλληλα με αντίποινα σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Διαφήμιση

Η προοπτική μετάστασης της κρίσης στα ΜΜΕ δείχνει προετοιμασία του εδάφους για σκληρότερη πολιτική και γεωστρατηγική αντιπαράθεση και προσπάθεια πλέον διάδοσης ειδήσεων και δημιουργίας κλίματος και από τις δυο πλευρές.

Διαβάστε  Τα media για το Συλλαλητήριο: Ακροδεξιοί οι διοργανωτές, κατώτερο το 1992

Η πρακτική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, η ανάδειξη των πιέσεων στα media σε θέμα μείζονος σημασίας στην πολιτική και διπλωματική αντιπαράθεση αποτελεί μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση, που προσεγγίζει την κρίση του Κατάρ στη Μέση Ανατολή, όπου μεταξύ των κομβικών αιτημάτων είναι η διακοπή λειτουργίας του Al Jazeera.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές ασκούν όλο το περιθώριο των πιέσεων κατά των δραστηριοτήτων του RT στις ΗΠΑ.

Διαβάστε  Η Der Standard ρίχνει σενάριο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων το Πάσχα

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο έχει κατηγορηθεί από πολιτικούς κύκλους στην Ουάσιγκτον ότι παρεμβαίνει στην αμερικανική πολιτική ζωή.
Το RT, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το RT είχε στοχοποιήσει και ο Εμμάνουελ Μακρόν κατά την προεκλογική περίοδο στη Γαλλία, ενώ είχε απαγορεύσει συλλήβδην σε όλα τα ρωσικά media την κάλυψη των εκδηλώσεων που συμμετείχε ο ίδιος.

Διαβάστε  Φωτιά σε media και επιχειρήσεις βάζει η επιστροφή Κόκκαλη

Διαφήμιση