Προσέγγιση Ερντογάν-Μαδούρο, υπό την ομπρέλα του Πούτιν

Προσέγγιση Ερντογάν-Μαδούρο, υπό την ομπρέλα του Πούτιν

Την Τουρκία επισκέφθηκε μετά τη Ρωσία ο αμφισβητούμενος πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, όπου συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, συνάντηση με υψηλή σημειολογία, μηνύματα και… αποκαλύψεις.

Διαφήμιση

Μπορεί η συνάντηση των δυο αμφιλεγόμενων ηγετών φαντάζει στα όρια της λογικής για πολλούς, ωστόσο προσφέρεται για πιο διεξοδική προσέγγιση και ανάλυση. Ο Νικοάς Μαδούρο μετέβη στην Άγκυρα μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Βαλντιμίρ Πούτιν, κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική αξία, η οποία μπορεί να αναδειχθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις δηλώσεις τους.

Διαβάστε  Ο επικίνδυνος ρόλος των ελληνικών media στην κρίση με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία, μετά την υποδοχή που του επεφύλαξε, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για κοινό όραμα των δύο χωρών για έναν διαφορετικό, πολυπολικό κόσμο.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι διατυπώσεις αυτές σε συνδυασμό με τις συναντήσεις που είχαν και οι δυο τους με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, δημιουργούν την αίσθηση δημιουργίας νέου άξονα, στα πρότυπα του κινήματος των “Αδέσμευτων”, μόνο που αυτή τη φορά είναι υπό την ομπρέλα του Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη προέδρου της Βενεζουέλας στην Τουρκία.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν επελαύνει στα Βαλκάνια, αναγορεύεται επίτιμος δημότης σερβικής πόλης

Διαφήμιση